TABIIY FANLARNI O‘QITISH JARAYONIDA MAVJUD HOLAT VA MUAMMOLAR TAHLILI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada tabiiy fanlarni o‘qitish jarayonining hozirgi holati hamda unda mavjud bo‘lgan asosiy pedagogik va didaktik muammolar ilmiy-tahliliy jihatdan o‘rganilgan. Tahlil jarayonida ta’lim mazmuni, o‘qitish metodlari, o‘quvchilarning bilish faolligi, amaliy va tadqiqotchilik ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, tabiiy fanlarni o‘qitishda innovatsion va muammoli ta’lim texnologiyalarini joriy etish zarurati ilmiy asoslangan.