TADQIQOT KO‘NIKMALARINI BAHOLASH MEZONLARI VA DIAGNOSTIKA VOSITALARINI ISHLAB CHIQISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning tadqiqot ko‘nikmalarini baholash mezonlari hamda ularni aniqlashga xizmat qiluvchi diagnostika vositalarini ishlab chiqishning nazariy-metodologik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqot ko‘nikmalari zamonaviy oliy ta’lim tizimida kasbiy kompetensiyalarni shakllantirishning muhim komponenti sifatida qaralib, ularning tarkibiy tuzilmasi refleksiv, analitik, metodologik, kreativ va kommunikativ komponentlar asosida tizimlashtiriladi. Maqolada kompetensiyaviy yondashuv, tizimli tahlil, faoliyat yondashuvi hamda diagnostik monitoring tamoyillariga tayangan holda baholash mezonlari ishlab chiqilgan.