BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING KASBIY TAYYORGARLIGIDA METAKOGNITIV REFLEKSIYANING O‘RNI VA AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy tayyorgarligi jarayonida metakognitiv refleksiyaning nazariy va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Metakognitiv refleksiya pedagogik faoliyatni ongli boshqarish, monitoring qilish, baholash va korreksiya qilishning ichki mexanizmi sifatida asoslanadi. Uning metodik, didaktik, kommunikativ va boshqaruv kompetensiyalarini integratsiyalashdagi roli yoritiladi.