TURK DRAMATURGI TURGUT O‘ZAKMAN DRAMALARIDA MILLIY OZODLIK G‘OYASINING POETIK VA ESTETIK TALQINI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada turk dramaturgi Turgut O‘zakman ijodida milliy ozodlik g‘oyasining poetik va estetik talqini tahlil qilinadi. Dramaturgning tarixiy voqealarga bag‘ishlangan asarlarida milliy ong, vatanparvarlik, xalq birligi va erkinlik uchun kurash motivlari badiiy vositalar orqali ifodalangan. Tadqiqot davomida obrazlar tizimi, dramatik konflikt, sahna kompozitsiyasi hamda poetik til xususiyatlari o‘rganildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, O‘zakman dramaturgiyasida milliy ozodlik g‘oyasi tarixiy xotira va zamonaviy milliy identitetni shakllantirish vositasi sifatida namoyon bo‘ladi.