O‘SMIR YOSHDAGI BOLALARNING XULQ-ATVORIDAGI PSIXOLOGIK O‘ZGARISHLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada o‘smir yoshdagi bolalarning xulq-atvorida kuzatiladigan psixologik o‘zgarishlar, ularning kelib chiqish omillari hamda profilaktik va korreksion ishlar yo‘nalishlari tahlil qilinadi. O‘smirlik davrida biologik, emotsional va ijtimoiy o‘zgarishlarning shaxs shakllanishiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, maktab va oila hamkorligida o‘smirlar bilan ishlashning samarali psixologik usullari tavsiya etiladi.