MOLIYAVIY BOZOR VA QIMMATLI QOGʻOZLAR BOZORINING IQTISODIY BARQARORLIKKA TA’SIRI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda moliyaviy bozor va qimmatli qogʻozlar bozorining iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni va ahamiyati kompleks yondashuv asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda moliyaviy bozorning tarkibiy qismlari, jumladan, pul bozori, kapital bozori hamda qimmatli qogʻozlar bozori faoliyati o‘zaro bogʻliqlikda o‘rganilib, ularning makroiqtisodiy barqarorlik ko‘rsatkichlariga ta’siri baholanadi. Shuningdek, moliyaviy vositachilik mexanizmlari orqali jamgʻarmalarning investitsiyalarga aylanish jarayoni va bu jarayonning iqtisodiy o‘sish, bandlik darajasi hamda inflyatsiya ko‘rsatkichlariga ta’siri yoritiladi.