INTERNET VA IJTIMOIY TARMOQLARNING PSIXOLOGIK TA’SIRI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada internet va ijtimoiy tarmoqlarning shaxs psixologiyasiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’siri ilmiy-psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Ayniqsa, o‘smirlar va yoshlar ongiga ta’sir etuvchi omillar, emotsional holat, ijtimoiylashuv jarayoni, o‘z-o‘zini anglash va motivatsiyaga ta’siri keng yoritiladi. Shuningdek, virtual muhitda xavfsiz va ongli foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirish zarurati asoslab beriladi.