KORPORATIV TUZILMALAR PUL OQIMLARINING SHAKLLANISHIGA TA’SIR YETUVCHI OMILLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Korporativ tuzilmalar zamonaviy iqtisodiyotda o‘zining murakkabligi, ichki va tashqi muhitga moslashuvchanligi bilan alohida ahamiyat kasb etadi. Bu tuzilmalarning muammosiz va samarali faoliyati bevosita moliyaviy resurslarning yagonaligi va oqilona boshqarilishi bilan ta’minlanadi. Aynan korporativ kompaniyalarda pul oqimlarining shakllanishini, ularning to‘g‘ri boshqarilishini ta’minlash, korxonaning doimiy raqobatbardoshligi va barqaror rivojlanishini mustahkamlovchi asosiy omillar hisoblanadi. Shu jihatdan olganda, korporativ tuzilmalarda pul oqimlari bilan bog‘liq har bir iqtisodiy jarayon va unga ta’sir ko‘rsatuvchi omillar chuqur iqtisodiy tahlil qilinishi lozim bo‘ladi.