SUGDIYONA SHUMTOLI (FRAXINUS SOGDIANA BUNGE) O‘SIMLIGINI QALAMCHALARINI EKISH MUDDATLARI VA URIG‘IDAN UNUVCHANLIK DARAJASINI ANIQLASH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Jizzax viloyati G‘allaorol tumanida joylashgan Pistachilik ilmiy tajriba stansiyasida urug‘idan ko‘paytirib yetishtirilayotgan Sug‘diyona shumtoli (Fraxinus sogdiana Bunge.) o‘rmon xo‘jaliklarida madaniy o‘rmon barpo etish va yog‘och maxsulotini yaratish va ularning istiqbolli navlarini yaratish bo‘yicha ilmiy tajribalar olib borilmoqda.