HUQUQNI MUHOFAZA QILISH TIZIMIDA PSIXOLOGIK XIZMATNING IJTIMOIY AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda huquqni muhofaza qilish tizimida psixologik xizmatning tutgan o‘rni, uning xodimlar faoliyatini samarali tashkil etishdagi ahamiyati hamda jamiyat barqarorligini ta’minlashdagi ijtimoiy vazifalari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Psixologik xizmatning kasbiy stressni kamaytirish, shaxsiy va kasbiy moslashuvni ta’minlash hamda huquqbuzarliklarning oldini olishdagi roli asoslab berilgan.