MATNLARNI AVTOMATIK TARJIMA QILUVCHI SISTEMALARNING YARATILISH TARIXI HAMDA BUGUNGI KUNDA BU SOHADA OLIB BORILAYOTGAN TADQIQOTLARNING AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada mashina tarjimasining yaratilishi, bu borada olib borilgan tadqiqotlar, tarjima dasturlari, elektron tizimlar haqida ma’lumotlar berilgan.Shuningdek, avtomatik tarjima va inson tarjimasining qiyosi, ularning ijobiy hamda salbiy tomonlari, milliy til korpusiga ham to‘xtalib o‘tilgan.