BMT NING TINCHLIKNI TA’MINLASH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Zamonaviy dunyoda barqaror tinchlik va xavfsizlikni saqlash, har qanday mojaro yoki qarama-qarshilikni oldini olish va yuzaga kelgan muammolarni hal etishda xalqaro tashkilotlarning ahamiyati benihoya kattadir. Xususan, Birlashgan Millatlar Tashkilotining tinchlikni saqlashga qaratilgan sa’y-harakatlari, mexanizmlari va islohoti doimiy dolzarb ahamiyat kasb etib kelmoqda. Xalqaro maydonda yuzaga kelayotgan xavf-xatarlar, murakkab siyosiy inqirozlar, ijtimoiy-ekonomik beqarorlik va tabiiy ofatlar natijasida rivojlanayotgan mojarolar jarayonida BMT o‘zining tinchlikparvar missiyasi orqali jahon hamjamiyatiga tinchlik, baraka va taraqqiyot olib kelish vazifasini doimiy amalga oshirib kelmoqda.