OGʻIZ BO‘SHLIG‘IDAGI BAKTERIYALAR VA ULARNING ROLI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada ogʻiz bo‘shlig‘ida yashovchi bakteriyalar, ularning inson organizmidagi ahamiyati hamda tish va milk kasalliklarining rivojlanishidagi roli haqida ma’lumot beriladi. Ogʻiz bo‘shlig‘i mikroflorasi juda murakkab tizim bo‘lib, unda turli xil mikroorganizmlar yashaydi. Ayrim bakteriyalar foydali bo‘lsa, ayrimlari esa kariyes va milk kasalliklariga sabab bo‘lishi mumkin. Shuning uchun ogʻiz bo‘shlig‘i gigiyenasiga rioya qilish juda muhim hisoblanadi.