OGʻIZ BO‘SHLIG‘I KASALLIKLARINI ERTA ANIQLASH USULLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada ogʻiz bo‘shlig‘ida uchraydigan kasalliklarni erta aniqlash usullari, ularning stomatologiya amaliyotidagi ahamiyati hamda profilaktik tekshiruvlarning o‘rni haqida ma’lumot beriladi. Ogʻiz bo‘shlig‘i kasalliklarini erta aniqlash ularni samarali davolash va asoratlarning oldini olishda muhim hisoblanadi. Zamonaviy stomatologiyada diagnostika usullarining rivojlanishi tufayli ko‘plab kasalliklarni dastlabki bosqichlarda aniqlash imkoniyati mavjud.