SOG‘LOM OVQATLANISHNING TISH SALOMATLIGIGA TA’SIRI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada sog‘lom ovqatlanishning tish va og‘iz bo‘shlig‘i salomatligiga ta’siri haqida ma’lumot beriladi. Inson organizmiga zarur bo‘lgan vitamin va minerallar tishlarning mustahkam bo‘lishida muhim rol o‘ynaydi. Noto‘g‘ri ovqatlanish esa tish emalining yemirilishi, karies kasalligining rivojlanishi hamda boshqa stomatologik muammolarni keltirib chiqarishi mumkin. Shuning uchun tishlarni sog‘lom saqlashda muvozanatli ovqatlanish muhim ahamiyatga ega.