FIZIKA O‘QITUVCHILARINING KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqola fizika o‘qituvchilarining kasbiy kompetentligini shakllantirish va rivojlantirishning nazariy-metodologik asoslarini yoritishga bag‘ishlangan. Unda kompetentlik tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari va fizika ta’limidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada fan, pedagogik, texnologik va ijtimoiy kompetentsiyalarning o‘zaro bog‘liqligi va ularni rivojlantirishda didaktik yondashuvlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, masalan, virtual laboratoriyalar, interaktiv taxtalar va STEAM yondashuvi kabi vositalarning o‘qituvchi kompetentligini oshirishdagi roli tahlil qilinadi.