GO‘SHT YO‘NALISHIDAGI HAYVONLARDA FUNKSIONAL OMIXTA YEM RETSEPTURALARINI ISHLAB CHIQISH VA SAMARADORLIGINI BAHOLASH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada go‘sht yo‘nalishidagi hayvonlar uchun funksional omixta yem retsepturalarini ishlab chiqish va ularning oziqaviy hamda biologik samaradorligini baholash masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida oqsil, energiya, vitamin va mineral moddalarga boy komponentlar asosida optimal yem tarkibi shakllantirildi. Shuningdek, probiotik va biologik faol qo‘shimchalar qo‘shilishi orqali hayvonlarning o‘sish sur’ati, yemdan foydalanish koeffitsienti hamda mahsuldorligi oshirilishi aniqlangan. Olingan natijalar funksional yemlarning chorvachilikda samarali qo‘llanilishini asoslab beradi.