MINTAQAVIY TARAQQIYOTDA INNOVATSION FAOLIYATNI QO‘LLAB-QUVVATLOVCHI INVESTITSION MUHITNI YARATISH TAMOYILLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Innovatsiyaga yo‘naltirilgan investitsion salohiyatni aniqlash va baholash masalalari zamonaviy iqtisodiy siyosatda davlatning faol ishtirokini talab etuvchi ustuvor yo‘nalishlardan biri hisoblanadi. Ayniqsa, iqtisodiyotni hududiy rivojlantirish, ishlab chiqarishni modernizatsiya qilish va raqobatbardoshlikni oshirish sharoitida investitsion salohiyatni faqat moliyaviy resurslar bilan emas, balki innovatsion imkoniyatlar, ilmiy-texnologik infratuzilma va institutsional muhit bilan uyg‘un holda baholash zarurati yuzaga kelmoqda. Mazkur yondashuv O‘zbekiston Respublikasi tomonidan qabul qilingan qator strategik hujjatlar va hukumat qarorlarida o‘z aksini