1970-1990-YILLARDA O’ZBEKISTONDA PILLACHILIK SANOATINING RIVOJLANISHI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada 1970–1990-yillarda O‘zbekistonda pillachilik sanoatining rivojlanish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda mazkur davrda pillachilik tarmog‘ining iqtisodiy ahamiyati, ishlab chiqarish hajmlarining o‘sishi, qishloq xo‘jaligi va sanoat o‘rtasidagi integratsiya jarayonlari hamda davlat siyosatining ushbu sohaga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, pillachilikda xomashyo bazasining kengayishi, ipak qurti yetishtirish texnologiyalari, mehnat resurslaridan foydalanish va ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari asosida pillachilik sanoatining rivojlanish bosqichlari va uning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni aniqlanadi.