MAXSUS PEDAGOG DEFEKTOLOGLARDA EMPATIK QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada maxsus pedagog–defektolog tayyorlash jarayonida empatiya va psixologik tayyorgarlikning kasbiy kompetensiyalar tizimidagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Empatiya defektologning shaxsiy-professional rivojida, bolalarning individual ehtiyojlarini anglashda va inklyuziv o‘quv muhitini yaratishda qanday ahamiyatga ega ekani yoritiladi. Shuningdek, psixologik tayyorgarlikning struktur komponentlari hamda amaliyot jarayonida namoyon bo‘ladigan professional barqarorlik asoslab beriladi.