“Muxbir sudi” pyesasi: hayotning huquqiy tahlili (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada G‘afur G‘ulomning “Muxbir sudi” pyesasi bugungi kun asosida huquqiy tahlil etiladi. Asarda tasvirlangan voqea va qahramonlar orqali poraxo‘rlik, zo‘ravonlik, ko‘pxotinlilik hamda mansab vakolatini suiiste’mol qilish kabi ijtimoiy xavfli qilmishlar huquqiy jihatdan yoritib berilgan. Shuningdek, maqolada jamiyatda adolat va qonun ustuvorligini ta’minlash, fuqarolarning huquqiy ongi va madaniyatini yuksaltirish zarurligi ta’kidlanadi.