INKLYUZIV TA’LIM MUHITIDA O‘QITUVCHINING KORREKSION-PEDAGOGIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda inklyuziv ta’lim muhitida faoliyat yuritayotgan o‘qituvchining korreksion-pedagogik kompetentligini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan o‘quvchilar bilan samarali ishlashda pedagogning nazariy bilimlari, amaliy ko‘nikmalari, diagnostik yondashuvi va individual ta’lim strategiyalaridan foydalanish malakasi muhim omil sifatida yoritiladi. Shuningdek, tezisda o‘qituvchining kasbiy kompetentligini rivojlantirish yo‘llari sifatida malaka oshirish, fanlararo hamkorlik, innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash hamda refleksiv yondashuvning ahamiyati asoslab beriladi.