ABDULLA AVLONIYNING "TURKIY GULISTON YOHUD AXLOQ"ASARIDAGI OILAVIY TARBIYAGA OID GʻOYALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqola atoqli jadid maʼrifatparvari Abdulla Avloniyning "Turkiy guliston yohud axloq" asarida ilgari surilgan oilaviy tarbiyaga oid gʻoyalarini chuqur tahlil qiladi. Asarda oila, ota-ona va farzand munosabatlari, axloqiy qadriyatlarni shakllantirish masalalariga alohida eʼtibor qaratilgan. Avloniyning ushbu asardagi pedagogik qarashlari, ayniqsa, bolalarni milliy ruhda, insonparvarlik tamoyillari asosida tarbiyalash muhimligini koʻrsatadi. Maqolada uning oilaviy tarbiya borasidagi ilgʻor fikrlari bugungi kun uchun ham dolzarb ahamiyat kasb etishi yoritilgan.