OILADA MILLIY QADRIYATLAR ASOSIDA TARBIYA. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada oilada milliy qadriyatlar asosida tarbiya berishning mazmun-mohiyati, uning yosh avlod kamolotidagi o‘rni hamda ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek xalqiga xos urf-odatlar, an’analar, odob-axloq me’yorlari orqali farzandlarda vatanparvarlik, hurmat, mehr-oqibat, mas’uliyat kabi ijobiy fazilatlarni shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada otaonaning shaxsiy namunasi, oilaviy muhit va tarbiya usullarining uyg‘unligi muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarni asrab-avaylash va ularni yoshlar ongiga singdirishning dolzarb jihatlari ham ochib beriladi.