SHARQ MAMLAKATLARIDA OILAVIY MUNOSABATLAR SHAHRISABZ DAVLAT PEDAGOGIKA INSTITUTI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada Sharq mamlakatlarida oilaviy munosabatlarning shakllanishi, ularning tarixiy, diniy, madaniy va ijtimoiy asoslari haqida so‘z yuritiladi. Oila institutining jamiyatdagi o‘rni, Sharq xalqlariga xos qadriyatlar, ota-onaga hurmat, er-xotin mas’uliyati, farzand tarbiyasi va zamonaviy davrda oilalarda yuz berayotgan o‘zgarishlar tahlil etiladi. Maqolada globalizatsiya va texnologik taraqqiyotning oilaviy qadriyatlarga ta’siri ham yoritilgan.