MIGRATSIYA JARAYONLARINING OILAVIY TARBIYAGA TA’SIRI VA BOLALAR IJTIMOIYLASHUVIDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada migratsiya jarayonlarining oilaviy tarbiya tizimiga ta’siri hamda ushbu jarayon natijasida bolalar ijtimoiylashuvida yuzaga keladigan muammolar pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqotda migratsiyaning oilaviy munosabatlar, ota-ona va bola o‘rtasidagi aloqalar hamda tarbiya sifatiga ta’siri yoritilib, muammolarni bartaraf etishning samarali pedagogik yo‘llari taklif etiladi. Shuningdek, maqolada migratsiya sharoitida yuzaga keladigan tarbiyaviy bo‘shliqlarni aniqlash va ularni bartaraf etish mexanizmlari asoslab beriladi. Bolalar ijtimoiylashuviga salbiy ta’sir etuvchi omillar tizimli ravishda tasniflanadi va ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida oilaviy tarbiyaning innovatsion pedagogik modeli ishlab chiqish zarurati asoslanadi.