OILAVIY TARBIYA TIZIMIDA GENDER YONDASHUV: ZAMONAVIY PEDAGOGIK TAHLIL VA TRANSFORMATSIYA YO‘NALISHLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada oilaviy tarbiya tizimida gender yondashuvning nazariy-metodologik asoslari, uning zamonaviy pedagogik talqini hamda jamiyat taraqqiyoti kontekstidagi transformatsiya yo‘nalishlari tahlil qilinadi. Shuningdek, oilada gender tenglikni ta’minlashning pedagogik mexanizmlari, ijtimoiylashuv jarayoniga ta’siri va innovatsion yondashuvlar asosida rivojlantirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot natijalari oilaviy tarbiyada gender stereotiplarini bartaraf etish va barkamol shaxsni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.