ORGANIK USULDA QORA SEDANA YETISHTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Dunyoda shunday ziravor borki, nafaqat ta’mi, balki davolovchi xususiyatlari sabab tabobatda ham, tibbiyotda ham nihoyatda qadrlanadi. Biz uni har kuni non mahsulotlari, turli taomlar ustiga sepilgan holda iste’mol qilamiz. Buyuk hakim bobokalonimiz Abu Ali ibn Sino uni organizmning energiyasini rag‘batlantirib, depressiya va charchoqni tiklashga yordam beradigan urug‘ deb nomlagan. Ushbu maqolada qora sedan abo‘yicha ma’lumotlar berilgan.