DAVLAT XARIDLARI TIZMIDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada davlat xaridlarini samarali tashkil etish va boshqarishda sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Unda davlat xaridlari tizimining tarixiy shakllanishi, zamonaviy bosqichdagi o‘zgarishlar yoritilgan. Maqolada mavjud muammolar, ularni bartaraf etish yo‘llari va kelajakda davlat xaridlarini optimallashtirishda sun’iy intellektning strategik ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan.