MOLIYAVIY BUZILISHLARNI OLDINI OLISHDA AUDITNING AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada audit tizimining moliyaviy buzilishlarni, jumladan byudjet mablag‘larining samarasiz sarflanishi, moliyaviy hisobotlardagi xatolari kamaytirishdagi roli ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot 2020-2025 yillarda amalga oshirilgan islohotlarni, shu jumladan O‘zbekiston Respublikasi “Auditorlik faoliyati to‘g‘risida”gi O‘RQ-677-sonli qonunini ko‘rib chiqadi. Maqolada audit tizimining nazariy asoslari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan.