O’ZBEKISTONDA DAVLAT XARIDLARI TIZIMINI RAQAMLASHTIRISH ORQALI SHAFFOFLIKNI TA’MINLASH VA KORRUPSIYAVIY XAVFLARNI MINIMALLASHTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining davlat xaridlari tizimida 2026-yilda amalga oshirilgan so‘nggi islohotlar, xususan, sun’iy intellekt modullarining joriy etilishi va elektron savdo platformalaridagi o‘zgarishlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda davlat mablag‘laridan samarali foydalanish, narxlarni shakllantirishda inson omilini kamaytirish va mahalliy ishlab chiqaruvchilarni qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari yoritib berilgan.