TARBIYA METODLARI VA VOSITALARINING PSIHOLOGIK ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Tarbiya metodlari va vositalari shaxsni shakllantirishda muhim axamiyatga ega bulib ,ular inson psihikasining qonuniyatlariga  asoslanadi.Tarbiya  jarayonida ong , xis tuygu va irodaga tasir qilish orqali ijobiy xulq- atvor  shakllantiriladi. Ishontirish , namuna kursatish, mashq qildirish rag’batlantirish kabi metodlar psihologik  jihatdan motiv, extiyoj va taqlidga tayanadi. Shuningdek, tarbiya vositalari orqali shahsning ijtimoiy tajribasi boyitiladi va axloqiy sifatlari rivojlantiriladi