O‘YIN TEXNOLOGIYALARINING BOLANING SHAXSIY VA IJTIMOIY RIVOJIGA TA’SIRI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Maqolada o‘yin texnologiyalarining bolaning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli o‘yinlar bolalarda fikrlash, ijodkorlik va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishi, shuningdek, ijtimoiy kommunikatsiya va hamkorlik qobiliyatlarini oshirishi ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, ortiqcha o‘yin va noto‘g‘ri foydalanish bolalarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi mumkinligi ta’kidlanadi.