LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUV ASOSIDA TIL O‘QITISH (FRANSUZ TILI MISOLIDA) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada lingvokulturologik yondashuv asosida fransuz tilini o‘qitish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda til va madaniyatning o‘zaro bog‘liqligi, madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini shakllantirishning nazariy asoslari hamda amaliy metodlari tahlil qilingan. Shuningdek, fransuz tilini o‘qitishda lingvokulturologik komponentni integratsiya qilishning samarali usullari, autentik materiallardan foydalanish, rolli o‘yinlar va kommunikativ topshiriqlar orqali o‘quv jarayonini tashkil etish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari lingvokulturologik yondashuv talabalarda nafaqat lingvistik bilimlarni, balki madaniyatlararo muloqot ko‘nikmalarini ham rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.