12 ОЙЛИК КАЛАМУШЛАРДА ИС ГАЗИНИНГ СУРУНКАЛИ ТАЪСИРИДА РАСТОРОПШАНИНГ ПАНКРЕАТОПРОТЕКТОР ВОСИТА СИФАТИДАГИ АҲАМИЯТИ (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ис газининг сурункали таъсири ҳозирги кунда экологик ва тиббий фаннинг долзарб масалаларидан бири. Бир қанча олимлар унинг организмдаги заҳарланиш механизмларини, айниқса ички органларга таъсирини турлича ёритганлар [1,3]. Уни турли доривор воситалар билан даволаш эса бугунги тиббиётнинг долзарб вазифасидир [2,4,5].