RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA TIL O‘RGATISH: INTERFAOL PLATFORMALAR VA ULARNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning zamonaviy ta’lim tizimiga, xususan, chet tillarini o‘qitish jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Interfaol platformalarning (Duolingo, Quizlet, Coursera, Zoom va boshqalar) didaktik imkoniyatlari, ularning o‘quvchilar motivatsiyasini oshirish va mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni o‘rganiladi. Tadqiqot raqamli vositalardan samarali foydalanish pedagogik yondashuvlarni qanday o‘zgartirayotganini yoritib beradi.