ITALYAN YOSHLAR TILI XUSUSIYATLARI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda italyan yoshlar tilining lingvistik xususiyatlari va uning zamonaviy rivojlanish tendentsiyalari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida yoshlar tili (slang, jargon, neologizmlar)ning shakllanish sabablari, uning standart italyan tili bilan o‘rtasidagi farqlar hamda ijtimoiykommunikativ funksiyalari tahlil qilingan. Alohida e’tibor ijtimoiy tarmoqlar va raqamli texnologiyalarning yoshlar nutqiga ta’siri, ingliz tili elementlarining (Anglicisms) ommalashuvi hamda tilning dinamik o‘zgarishi jarayonlariga qaratilgan. Maqola natijalari yoshlar tilining nafaqat muloqot vositasi, balki o‘ziga xos submadaniyat ko‘rsatkichi ekanligini ko‘rsatib beradi.