TURIZM INFRATUZILMASI VA TARIXIY MUHITNI SAQLASH: O‘ZBEKISTON TAJRIBASI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada turizm infratuzilmasini rivojlantirish va tarixiy muhitni saqlash o‘rtasidagi muvozanat masalalari tahlil qilinadi. Unda O‘zbekiston tajribasi asosida barqaror turizm, davlat siyosati va raqamli texnologiyalarning o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, tarixiy merosni asrab qolish bilan birga turizm salohiyatini oshirishning zamonaviy yondashuvlari ko‘rib chiqiladi.