TABIIY RESURSLARDAN OQILONA FOYDALANISHNI HUQUQIY TA’MINLASH BO‘YICHA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASI VA ULARDAN MILLIY QONUNCHILIKNI TAKOMILLASHTIRISHDA FOYDALANISH MASALALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada tabiiy resurslardan oqilona foydalanishni huquqiy ta’minlash sohasida xorijiy mamlakatlar tajribasi ilmiynazariy jihatdan tahlil qilingan. Yevropa Ittifoqi, AQSh va rivojlangan davlatlarda qo‘llanilayotgan ekologik huquqiy mexanizmlar, iqtisodiy rag‘batlantirish usullari hamda davlat boshqaruvi modellari o‘rganilgan. Shuningdek, mazkur tajribalarni O‘zbekiston milliy qonunchiligini takomillashtirishda qo‘llash imkoniyatlari asoslab berilgan.