ИНГИЧКА ТОЛА ҒЎЗА ТОНКОЕ ВОЛОКНО ИЛИ ХЛОПЧАТНИК ЮГА FINE FIBER OR SOUTHERN COTTON-PLANT (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ингичка толали ғўза навлари қўрғоқчиликка чидамли бўлиши билан бирга сувга ҳам талабчан экин ҳисобланади. Сув ўсимликлар ҳаётидаги асосий элемент ҳисобланиб, уларнинг ўсиши ривожланиши ва бошқа физиологик жараёнлар фақат сув билан таъминлангандагина фаол босқичда бўлади. Бу жараён ҳар хил тупроқларда турлича кечади. Ушбу мақолада Республикамизнинг жанубий минтақаларида 2020 йил ҳосилидан бошлаб ингичка толали ғўза навларини жойлаштирилганлигини эътиборга олиб, Қашқадарё вилоятининг ўтлоқлашиб бораётган тақирсимон тупроқлари шароитида юқори ва сифатли пахта ҳосили етиштиришда дастлабки агротехник тадбирлар, суғориш, ўғитлаш меъёрларини бир кўсак пахтасини вазни ва ҳосилдорликка таъсири бўйича маълумотлар келтирилган.