QUVA TUMANIDA SODIR BO‘LAYOTGAN YO‘L TRANSPORT HODISALARIDA INSON OMILINING (HAYDOVCHI XATTI-HARAKATLARINING) TA’SIRI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Quva tumani misolida yo‘l-transport hodisalarida inson omili (haydovchi xatti-harakatlari) ta’sirini ilmiy va rasmiy manbalar tahlili asosida ko‘rib chiqilganda, asosiy xulosa shuki, YTHlarning katta qismi texnik nosozlik yoki yo‘l holatidan emas, balki aynan haydovchi intizomi bilan bog‘liq bo‘ladi.