TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINING BOSHQARISH USULLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu tezisda tijorat banklari aktivlarini boshqarishning asosiy tamoyillari va ularni samarali tashkil etish usullari yoritilgan. Aktivlarning tarkibi, ularning daromadliligi va risk darajasi bo‘yicha tahlillar amalga oshiriladi. Kredit va investitsiya portfelini shakllantirishda qo‘llaniladigan yondashuvlar ko‘rib chiqiladi