"ITALYAN YOSHLAR TILI: IJTIMOIY TARMOQLAR VA RAQAMLI MADANIYAT TA'SIRI" (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Bugungi kunda ijtimoiy tarmoqlar va raqamli madaniyat yoshlar tiliga katta ta'sir ko'rsatmoqda. Italiyada yoshlar o'rtasida bu fenomen yanada kuchayib bormoqda. Ijtimoiy tarmoqlar orqali o'zaro muloqot qilish, fikr almashish va yangiliklarni tarqatish imkoniyatlari kengaygan sari, yoshlarning til va madaniyatga bo'lgan munosabatlari ham o'zgaradi. Ushbu maqolada italiyan yoshlar tilining ijtimoiy tarmoqlar va raqamli madaniyat ta'siri haqida batafsil ma'lumot beriladi. Ijtimoiy tarmoqlar, masalan, Instagram, TikTok, Twitter va Facebook, yoshlarning kundalik hayotida muhim rol o'ynamoqda. Ular nafaqat axborot olish, balki o'z fikrlarini ifoda etish va boshqalar bilan muloqot qilish imkonini beradi. Yoshlar o'zlarining shaxsiy brendlarini yaratish, qiziqishlari va faoliyatlarini namoyish etish uchun ijtimoiy tarmoqlardan foydalanadilar. Ijtimoiy tarmoqlarda yoshlarning o'zaro muloqoti ko'pincha qisqa va tezkor bo'ladi. Bu esa yangi til shakllarining paydo bo'lishiga sabab bo'ladi. Masalan, qisqartmalar, emojilar va