XATOLARGA TOLERANTLIK VA UNING TIL O‘QITISH JARAYONIDAGI ROLI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy tezisda xatolarga tolerantlik yondashuvining til o‘qitish jarayonidagi o‘rni, uning psixolingvistik va didaktik asoslari hamda o‘quvchilarning kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qildik. Tadqiqotda xatolarni o‘quv jarayonining tabiiy elementi sifatida qabul qilish konsepsiyasi asosida o‘qitish samaradorligi oshishini nazariy va amaliy jihatdan yoritib berdik. O‘rganish jarayonida nazariy tahlil, qiyosiy yondashuv va metodik kuzatuv natijalari shuni ko‘rsatadiki, tolerant muhit o‘quvchilarning nutqiy faolligini kuchaytiradi, psixologik to‘siqlarni kamaytiradi hamda tilni tabiiy o‘zlashtirish jarayonini tezlashtiradi.