XORAZM VOHASIDA IJTIMOIY, SIYOSIY TIZIM VA BOSHQARUV SHAKLLARI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tadqiqot Xorazm vohasi da qadimgi davrlarda shakllangan ijtimoiy-siyosiy tizim va boshqaruv shakllarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda bronza va ilk temir davrlaridan boshlab hududda vujudga kelgan urug‘-qabila tuzumi, ijtimoiy tabaqalanish jarayonlari hamda dastlabki siyosiy boshqaruv tizimlarining shakllanishi tahlil qilinadi. Shuningdek, markazlashgan hokimiyat elementlarining paydo bo‘lishi, mudofaa tizimi va tashqi siyosiy munosabatlarning rivojlanishi yoritiladi. Tadqiqot davomida Bronza davri va Ilk temir davri jamiyatning ijtimoiy-siyosiy taraqqiyotidagi muhim bosqichlar sifatida ko‘rib chiqiladi. Natijada Xorazm vohasida boshqaruv tizimining shakllanishi va rivojlanish xususiyatlari ilmiy asosda yoritiladi.