INVESTITSIYA FAOLIYATINING IQTISODIY MOHIYATI VA AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada investitsiya faoliyatining iqtisodiy mohiyati, uning milliy iqtisodiyot rivojidagi o‘rni hamda ahamiyati tahlil qilingan. Investitsiyalar iqtisodiy o‘sishni ta’minlovchi asosiy omillardan biri sifatida ko‘rib chiqilib, ularning ishlab chiqarish jarayonlarini modernizatsiya qilish, yangi ish o‘rinlarini yaratish va innovatsion rivojlanishni qo‘llabquvvatlashdagi roli yoritilgan. Shuningdek, investitsiya oqimlarini samarali boshqarish va ularni jalb etish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari ham ko‘rib chiqilgan. Maqola investitsiya faoliyatining iqtisodiy samaradorligini oshirishga doir ilmiy xulosalar va tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.