NIYOZIY DRAMATURGIYASIDA IJTIMOIY MUAMMOLAR: “PARANJI SIRLARI” MISOLIDA (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Hamza Hakimzoda Niyoziy ning Paranji sirlari dramasi misolida dramaturgiyada ijtimoiy muammolarning badiiy talqini tahlil qilinadi. Asarda ayollar erkinligi, eskicha qarashlar va yangicha tafakkur o‘rtasidagi ziddiyat, jamiyatdagi ma’naviy muammolar yoritib berilgan. Muallif tomonidan yaratilgan obrazlar orqali ma’rifatparvarlik g‘oyalari va ijtimoiy adolat masalalari ochib beriladi. Maqolada drama syujeti, konflikt tizimi hamda asarning bugungi kundagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslab berilgan.