TILSHUNOSLIKDA BADIIY POETIK MATNLARNI TADQIQ ETISHNING METODOLOGIK ASOSLARI VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada badiiy poetik matnlarning lisoniy tabiati, ularning til tizimidagi o‘rni va tadqiq etish metodologiyasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda lisoniy birliklarning estetik transformatsiyasi, kognitiv semantika va lingvopoetik tahlil tamoyillari zamonaviy tilshunoslik prizmasi orqali yoritilgan. Shuningdek, poetik matnning antroposentrik tabiati va lisoniy shaxs konsepsiyasi bilan bog‘liqligi asoslab berilgan.