NEMIS TILI LEKSIKASINING TARIXIY SHAKLLANISHIDA LOTIN VA GREK O‘ZLASHMALARINING AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada nemis tili leksikasining tarixiy rivojlanishi va uning shakllanishida lotin hamda grek tillaridan o‘zlashgan so‘zlarning o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqotda o‘zlashma so‘zlarning paydo bo‘lishiga sabab bo‘lgan tarixiy, ijtimoiy, madaniy va iqtisodiy omillar yoritiladi. Shuningdek, o‘zlashmalar turli tarixiy bosqichlarda - Rim imperiyasi davri, xristianlashuv jarayoni hamda Gumanizm va Uyg‘onish davrlarida nemis tiliga kirib kelgani ko‘rsatiladi. Maqolada lotin va grek tillarining nemis tili leksik tizimini boyitishdagi roli hamda ularning ilmiy, diniy va madaniy terminologiya shakllanishiga ta’siri ochib beriladi.