JAHON ADABIYOTIDA OTA OBRAZI. ONORE DE BALZAKNING “GORIO OTA” VA UILYAM SHEKSPIRNING “QIROL LIR” ASARLARINING QIYOSIY TAHLILI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada jahon adabiyotining ikki muhim asari – Shekspirning “Qirol Lir” va Balzakning “Gorio ota” romanlarida ota obrazi tahlil qilinadi. Ushbu asarlarda ota siymosi mehribonlik, fidoyilik va fojiaviy taqdir bilan uyg‘un holda tasvirlangan. Mualliflar ota va farzand o‘rtasidagi munosabatlarning murakkabligini ochib berish orqali insoniy qadriyatlarni yoritadi.Shuningdek, ushbu maqolada ikki asarning qiyosiy tahlilini ko‘rishimiz mumkin.